Pakiet Prestige

PAKIET PRESTIGE
Solei Weddings

[290,00 zł/os.]

+ możliwość indywidualnego komponowania menu
+ menu przygotowane w 100% ze świeżych produktów

 

W cenie menu

- Przywitanie chlebem i solą
- Toast powitalny winem musującym Prosecco
- Dekoracja kwiatowa
- Brak opłaty korkowego
- Brak opłaty serwisowej za dostarczone ciasto
- Druk menu i winietek
- Nieodpłatny parking dla gości
- Pokrowce na wszystkie krzesła
- Kawa i herbata w formie bufetu

Przystawka (do wyboru jedna z propozycji)

- Rostbef/ redukcja owocowa
- Łosoś Gravlax
- Tatar jagnięcy/ pikle/ puder truflowy/ żółko/ grzyb
- Wędzona polędwiczka wieprzowa/ mus pietruszkowy/ chips z jarmużu
- Polędwicza sous vide/ mus pietruszkowy/ jarmuż
- Ceviche z dorsza/ kolendra/ cytrusy
- Indyk/ sos tuńczykowy/ kapary

Zupa (do wyboru jedna z propozycji)

- Krem borowikowy/ rozmaryn/ chips warzywny
- Chowder z łososia/ mleko kokosowe/ koper włoski
- Rosół z kury z makaronem i marchewką
- Krem pomidorowy
- Krem z korzenia pietruszki/ chips z pietruszki/ cydr - Krem z marchwi/ imbir
- Consomme z perliczki/ kluski/ perliczka

Danie główne (do wyboru 3 propozycje mięsne, skrobiowe i warzywne) – 3 porcje/osobę

- Stek wołowy/ sos z zielonego pieprzu
- Schab jagnięcy/ sos czekoladowy
- Pieczone polędwiczki wieprzowe z sosem jabłkowym/ trawą żubrową lub sosem truflowym
- Kotlet schabowy z kością /chrzan
- Kurczak supreme /tymianek
- Karkówka wieprzowa pieczona/ sos własny
- Smażona sola/ sos nagietkowy
- Pierś z kaczki/ sos własny
- Łosoś/ sos miodowo - orzechowy
- Boczek z dzika/sos z pędów sosny
- Kurczak kukurydziany
- Sandacz/ sos z białego wina

Dodatki

- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Ziemniaki pieczone z ziołami
- Pyzy
- Kopytka
- Ryż
- Frytki
- Mix sałat z warzywami
- Warzywa pieczone
- Kapusta włoska/kmin/pomidor/ cytryna
- Modra kapusta
- Zestaw surówek
- Buraki
- Szparagi zielone (sezonowo)

Deser (do wyboru jedna z propozycji)

- Mus z białej czekolady/ gorzka czekolada/ truskawka/ pieprz młotkowany
- Mus chałwowy/ biała czekolada/ redukcja malinowa/ kruszonka czekoladowa
- Profiterolka/ krem patissiere
- Mus/ słony karmel
- Browni/ lawenda/ puder z białej czekolady
- Tiramisu
- Lody/ beza włoska

Kompozycja owocowa

Zimny bufet (do wyboru 6 propozycji) - 3 porcje/osobę

- Rostbef wędzony/ mus z papryki
- Krewetka/ mus mango/kolendra
- Tatar wołowy
- Pathe z wątróbki kurzej
- Terrina drobiowa/ lubczyk/ mus z warzywami
- Pumpernikiel/ zielony groszek/ wędzona ryba
- Burak/ kozi ser/ orzech
- Cukinia/ mus marchewkowy
- Hummus/ prażynka/ czarnuszka
- Schab/ chrzan/ owoc
- Boczek/ jabłko/ grzanka

Standardowo serwujemy pieczywo oraz masło

Sałatki (do wyboru 2 sałatki)

- Seler konserwowy/ por/ szynka/ kurze jajko
- Endywia/ seler naciowy/ żurawina/ orzech
- Sałatka Grecka
- Sałatka ziemniaczana/ boczek wędzony
- Kuskus/ papryka/ pietruszka/ zielony ogórek/ mięta/ oliwa
- Pomidorki cherry/ mozzarella/ słonecznik/ pesto

Posiłek nocny - zupa (do wyboru 1 zupa) - 1 porcja/osobę

- Krem z pieczonej papryki
- Krem z batatów/ mleko kokosowe
- Barszcz z pasztecikiem
- Żur
- Zupa gulaszowa
- Kapuśniak

Posiłek nocny - danie główne (serwowany w formie bufetu) - 1,5 porcji/osobę

- Poliki wołowe lub wieprzowe/ sos własny/ pieczone ziemniaki
- Żebro wieprzowe
- Ragout wołowe/ kasza
- Gicz wieprzowa/ kapusta/ pieczone ziemniaki
- Pieczony pstrąg/ ziemniak/ dip ziołowy

Proponujemy Państwu możliwość podania śniadania weselnego lub posiłku nocnego w formie grilla – propozycje menu są do ustalenia z Szefem Kuchni na indywidualne życzenie i według Państwa upodobań kulinarnych.

Napoje według spożycia

Wino domu – 40,00 zł/but.
Wódka 0,5 l – 45,00 zł/but.
Pakiet alkoholowy obejmujący wino i wódkę – 70,00zł/os.

Informacje dodatkowe

- Przygotowanie i wynajem namiotu 700 zł
- Możliwość dostarczenia własnych napojów soft
- Przy uroczystości powyżej 50 os. Apartament dla Pary Młodej gratis
- Przyjęcia w sali namiotowej organizowane są powyżej 50 osób
- W hotelu oprócz Apartamentu dla Pary Młodej znajduje się 16 pokoi 2 osobowych (z możliwością dostawki w 11 pokojach) i 6 pokoi 1 osobowych
- Standardowa cena pokoju 2 os. ze śniadaniem wynosi 335,00 zł (dla gości weselnych 265,00 zł) - Standardowa cena pokoju 1 os. ze śniadaniem wynosi 220,00 zł (dla gości weselnych 185,00 zł) - Doba hotelowa od 14:00 do 11:00
- Śniadanie dla gości weselnych do godz. 11.00
- Możliwość zorganizowania poprawin w formie grilla lub lunchu
- Możliwość zorganizowania ceremonii zaślubin w ogrodzie Solei 1500,00zł
- Dekoracje przy cermonii zaślubin [kwiatowe dekoracje altanki, krzeseł, płatki, świece etc.] 1500,00 zł
- Możliwość wynajmu ścianki ustawianej za stołem Pary Młodej w cenie od 700,00 zł z możliwością wyboru dowolnego stylu dekoracji
- Możliwość wynajmu baru z barmanem oraz dodatkami do napojów od 1000,00zł
- Opłata za dodatki do baru alkoholowego ( cytryna, limonka, mięta, cukier trzcinowy, lód) 3,00zł/os.
- Tort – cena do ustalenia w zależności od ilości osób lub we własnym zakresie bez dodatkowej opłaty
- Opłata w wysokości 500,00 zł za każdą rozpoczętą godzinę po ustalonej godzinie zakończenia
- Opłata za wyłączność 5.000,00 zł
- Podane ceny są cenami brutto
- Cena menu dla obsługi (zespół muzyczny, dj, fotograf) 50% ceny podstawowej
- Dzieci od 4 - 8 lat 50% ceny podstawowej
- Wpłata zadatku w wysokości 25% szacowanej kwoty całkowitej przy podpisaniu umowy
- Miesiąc przed przyjęciem druga wpłata zadatku w wysokości 25%
- Niezobowiązująca 7 dniowa rezerwacja wstępna

Adrianna Gorzkowska
- Event Manager -
tel. 501 415 252
restauracja@hotel-solei.pl

Piotr Plewa
- Event Manager -
tel. 576 110 176
piotr.plewa@hotel-solei.pl